Гост на цар Симеон Втори и царица Маргарита, долетял от Мадрид

...
Гост на цар Симеон Втори и царица Маргарита, долетял от Мадрид
Коментари Харесай

Гост на Симеон II се оплака от полет на Bulgaria Air

Гост на цар Симеон Втори и кралица Маргарита, долетял от Мадрид с полет на националния транспортьор " България ер ", с цел да гостува на фамилията през уикенда, написа ядосан роман за пътуването си с самолетната компания.

Писмото на българина бе оповестено на формалния уебсайт на Симеон Сакскобургготски с уточнението, че пострадали са всички пасажери от същия полет. То е озаглавено " Поредни закъснения и неистини от страна на Националния транспортьор или пътеписа на един измъчен пасажер ".

Драги читатели,
През миналия уикенд (5-6 август 2017 година ), в разгара на летния туристически сезон, Техни Величества Царят и Царицата поканиха посетители от Испания в дома си в Царска Бистрица.

Държим да споделим с читателите на уеб страницата и да помолим сътрудниците публицисти да дадат публичност на по-долу описания случай. Той споделя за премеждията на голям брой пасажери, споделени от един съотечественик, летял със същия полет.

Прилагаме неговият роман за едно прекомерно “интересно ” пътешестване с националния ни транспортьор, написа пресслужбата на царската фамилия.

По-надолу е оповестен и самият роман:

" Поредни закъснения и неистини от страна на Националния превозвач или пътеписа на един измъчен пасажер.

Вече месеци от както проблемите с националния транспортьор България Ер стават всекидневие.

Почти няма полет, който да премине безпроблемно. И то макар, че страната сякаш се намеси и разпореди инспекции.

Последният подобен случай (последен най-малко за мен) е полетът FB472 Мадрид–София, който трябваше да кацне в София малко преди среднощ в събота. Да… но не.

Още на летището в Мадрид стана ясно, че ще има закъснение, само че никой не подозираше какъв брой трагично ще е цялото това пътешестване. Бидейки на борда на самолета, с голямо забавяне бе оповестено, и то откакто пасажерите започнаха да недоволстват, че полетът се забавя заради… температурите вън. ОК, това е допустимо по принцип, само че нито към този момент бе толкоз горещо – приказваме за 22 ч, нито пък пистата в Мадрид е къса, с цел да усложни излитането. А и към нас самолетите на други компании излитаха.

Все отново излетяхме. Вместо да се кацне в София, както споделих към полунощ… кацнахме към 3 снощи. Уморени, раздразнени, полетът бе тежък, тъй като и самолетът бе неуместен, остарял и най-много -т есен. Но най-малко пристигнахме. И тогава… Оказа се, че багажът на всички пасажери въобще не е бил претрупан. Самолетът се оказва цялостен с различен товар. Явно заплатен по-скъпо от нашия! Дали International Air Transport Association (IATA) не би следвало да наложи една сериозна и заслужена санкция за тази машинация? Подигравка. Поредна насмешка. А в цената на нашите билети багажът, несъмнено, си стоеше. След като пасажерите научихме това, няма да споделям каква олелия се подвигна и то с право. Пасажерите бяха най-вече чужденци, пристигнали на отмора или по работа в София – ужасно първо усещане!

Тук пристигна ред на новото пояснение от страна на " България ер ": Спокойно, на следващия ден багажът Ви ще пристигна с полета от Мадрид, и ние, за наша сметка, ще Ви го доставим до посочени от Вас адреси.

Това лиши още 1 час престой на летището, където трябваше да опишем адрес за доставката на багажа, а и самия багаж. И по този начин до сутринта.

Но в случай че си мислите, че това е краят – май не познавате БГ Ер – неделният полет е от дребен аероплан – Ембраер, който НЕ може да бъде претрупан с багаж отвън този, който си има постоянно. И те това чудесно са го знаели, когато ни излъгаха, че още в неделя ще сме си получили багажа. Нагла неистина, която уви, ще остане безнаказана.

И какво следва – ново заричане – багажът Ви идва …. но във ВТОРНИК. Понеделник полети няма. Значи 3 дни, в случай че и тогава не се случи нещо, може би ще си получим багаж. Аз към този момент нямам доверие.

И знаете ли какво – аз съм българин, някак съм привикнал такива монополисти, останали с мисленето си, че са още по времето на Соца, компании, които нямат и капка въображение или чувство, че би трябвало да се грижат за пасажерите си. Но в този момент се борим за туристи – чужденци, привикнали на друго отношение. Какво им е първото усещане от България? Когато летят с „ националния ни транспортьор ” – това е. Лошо. Отвратително даже. И единствено си представете в този момент тези хора, които 3 дни ще са без никакъв багаж, какво ще кажат за България след това? И дали ще се върнат те или пък ще посъветват другиго да пристигна. Няма. Най-малкото, което БГ ер трябваше да стори, е да компенсира всеки един пасажер, изключително тези, които не са от тук, за това, че ще би трябвало да си купуват неща от първа нужда.

И тъй като по този начин или другояче съм почнал – хвърча постоянно. Налага ми се. И от както съществува тази компания, знаете ли какво виждам – менюто им е едно и също. Един и същи сандвич, а в бизнес класата – риба или пиле. Без никаква смяна там. Виното пък се носи в чаша, без човек да може даже да види от какво е налято. Обслужването на личния състав – не на равнището на подобен авиопревозвач. От 3-часов полет, 2 часа те си приказват в стаичката и в случай че инцидентно се досетят, че са на работа, ревизират дали някой пасажер не е починал от досада, теснота.

А от скоро и една дъщерна компания на БГ ер взима част от полетите на компанията майка – БулЕър. Компания със самолети на възраст и рециклирани, тесни до безсрамие. Особено за по-дългите полети са изтезание за всеки по-висок от 165 см!

И до момента в който към момента чакам багажа си и виждам новините, виждам, че остават по-малко от 5 месеца до българското председателство на Европейски Съюз. Драмата към НДК е водеща към момента на моменти. Но дали единствено това е значимото. Много ми е забавно по какъв начин ще се популяризира България с подобен народен транспортьор като " България Ер "? Шест месеца тук ще пътуват доста и доста хора, които до момента не са имали конфликтът с подобен монополист с поведение от времето на тежкия социализъм. Колебая се дали да помоля министър Павлова да предлагат да НЕ се пътува с този оператор. Хубаво е, че през днешния ден към този момент имаме голям брой low cost компании, които оперират тук. Компании с в пъти по-добро обслужване от това на България Ер! ”

От самолетна компания " България ер " обясниха пред OFFNews, че усложненията са основани по независещи от превозвача аргументи. Оттам показаха, че полетът е просрочен с 55 минути.

" С оглед сигурността на пасажерите и поради високите температури на летището в Мадрид, с цел да се подсигурява безвредният полет, командирът е взел решение багажите на пасажерите от полет FB472 да бъдат извозени с различен полет, което е наложителна процедура за сигурност в такива обстановки. Багажите на пасажерите се изпращат към тях поетапно и Ви уверяваме, че всеки пътник ще получи своя. Разбираме недоволството на пасажерите, само че е наш ангажимент и приоритет номер 1 да подсигуряваме тяхната сигурност! ", допълват от " България ер ".

" Молим сътрудниците от медиите при отразяване на случая да взимат поради и осведомят за двете гледни точки, както изисква журналистическата нравственос, както и да заявяват при съществуване на спор на ползи ", допълват от компанията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР